Cât și unde: ce investiții a făcut Primăria Chișinău pentru infrastructura din suburbii

Acum 2 săptămâni, 2 zile - 2 Mai 2024, autoexpert
Cât și unde: ce investiții a făcut Primăria Chișinău pentru infrastructura din suburbii
Potrivit informațiilor oferite de municipalitate, pe parcursul a ultimilor doi ani, Primăria a investit peste 100 milioane de lei în construcția și reparația a zeci de kilometri de drumuri și trotuare din suburbii.

În perioada menționată, municipalitatea a susținut realizarea proiectelor de infrastructură rutieră, așteptate de către locuitori. 

Unul dintre proiectele realizate a fost reabilitarea drumului central din Colonița. Potrivit municipalității, acesta a fost reparat capital pentru ultima dată de la construcția sa acum 60 de ani. Pentru a realiza acest proiect, a fost nevoie de o sumă de aproape 15 milioane de lei. Lucrările s-au extins pe o lungime de 2.3 km, pe strada Ștefan cel Mare. Tot în cadrul proiectului, au fost pavate trotuarele pe ambele sensuri de circulație. 

Cel de-al doilea proiect este tronsonul de drum pe o lungime de 2 km, ce unește străzile Botoșani – Stamati – Salcâmilor din Stăuceni. Și în acest caz, valoarea lucrărilor a fost de 15 milioane de lei, proiectul fiind finanțat din bugetul municipal și cel local. În acest proiect, investiția Primăriei Chișinău este estimată la 7.7 milioane de lei. 

Un alt proiect, important și pentru capitală, a fost proiectul de infrastructură rutieră în suburbii în comun cu administrația locală pe drumul de acces în comuna Băcioi. Costul acestuia a fost de 8.06 milioane de lei, dintre care 5 milioane de lei au fost acoperite de municipalitate. Traseul asfaltat se întinde pe o lungime de 3 km și face legătura dintre bulevardul Dacia din Capitală și strada Băcioii Noi din suburbie. Proiectul a inclus, de asemenea, trasarea marcajului și instalarea indicatoarelor rutiere. 

Alți 5.5 milioane de lei, au fost alocați pentru construcția a 5 kilometri de trotuar în Parcul Nistrean din Vadul lui Vodă. 

De asemenea, din bugetul municipal au fost alocate resurse și pentru reparația drumurilor locale din Ciorescu, Cricova, Grătiești, Tohatin, Cruzești, Budești, Bubuieci, Vadul lui Vodă, Condrița, Codru, Trușeni, Vatra, Ghidighici.

Support Ukraine